Print opties:

Ragù alla Bart

Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 min Kooktijd: 3 uur Totale tijd: 3 uren 10 minuten
Opdieningen 4
Beschrijving

Prima om te eten met een goede pasta, maar ook als je basis voor lasagne.

Ingrediënten
  • 500 grammen Runder gehakt
  • 100 grammen Ui, gesnipperd
  • 4 tros of pruim tomaten
  • 1 blikjes Petti Datterini of Mutti San Marzano tomaten
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 100 grammen Pancetta
  • 200 milliliters Rode wijn
  • 1 potten Runderfond
  • 6 takken kruiden zoals tijm, rozemarijn, salie en oregano
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Ansjovis filet blikjes Ansjovis
Bereiding
  1. Bereiding:

    1. Maak de tomaten en ui schoon en snij deze in stukjes van een centimeter. Maak de tenen knoflook schoon en hak deze fijn.
    2. Fruit in een (braad)pan met dikke bodem met toevoeging van wat zout en een goede scheut olijfolie de gesneden ui langzaam gaar tot deze begint te kleuren. Voeg de knoflook, het gehakt en de ansjovis filets toe en bak het geheel met een spatel rul en gaar. Voeg de tomatenpuree toe en laat een aantal minuten mee bakken om te ontzuren, roer goed door. En dan de wijn erbij, laat de alcohol even verdampen.
    3. Nu kunnen de blokjes verse tomaat erbij evenals het blik met de hele gepelde tomaten. Roer door en laat op temperatuur komen.
    4. Voeg de runderfond toe en de takken met verse kruiden. Deze gaan er in zijn geheel in, de blaadjes “smelten” als het ware en de takken vis je er aan het einde weer uit. Laat nu lekker op een heel laag vuur sudderen en pruttelen tot je een stevige en dikke saus hebt. Vergeet niet ondertussen te roeren en waar nodig de smaak bij te stellen!
Keywords: Ragù, Italië, pasta