Ragù alla Bart
Beschrijving
Prima om te eten met een goede pasta, maar ook als je basis voor lasagne.
Ingrediënten
Bereiding
-
Bereiding:
- Maak de tomaten en ui schoon en snij deze in stukjes van een centimeter. Maak de tenen knoflook schoon en hak deze fijn.
- Fruit in een (braad)pan met dikke bodem met toevoeging van wat zout en een goede scheut olijfolie de gesneden ui langzaam gaar tot deze begint te kleuren. Voeg de knoflook, het gehakt en de ansjovis filets toe en bak het geheel met een spatel rul en gaar. Voeg de tomatenpuree toe en laat een aantal minuten mee bakken om te ontzuren, roer goed door. En dan de wijn erbij, laat de alcohol even verdampen.
- Nu kunnen de blokjes verse tomaat erbij evenals het blik met de hele gepelde tomaten. Roer door en laat op temperatuur komen.
- Voeg de runderfond toe en de takken met verse kruiden. Deze gaan er in zijn geheel in, de blaadjes “smelten” als het ware en de takken vis je er aan het einde weer uit. Laat nu lekker op een heel laag vuur sudderen en pruttelen tot je een stevige en dikke saus hebt. Vergeet niet ondertussen te roeren en waar nodig de smaak bij te stellen!