Ragù alla Bart

Deze ragù is ontstaan in de loop der jaren en zoals ik die ooit geleerd heb van mijn moeder. Het is geen Bolognese, noch een Napolitana maar toch best wel smakelijk.
pinit

Ragù alla Bart

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 3 uur Totale tijd 3 uren 10 minuten
Opdieningen: 4

Beschrijving

Prima om te eten met een goede pasta, maar ook als je basis voor lasagne.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereiding:

    1. Maak de tomaten en ui schoon en snij deze in stukjes van een centimeter. Maak de tenen knoflook schoon en hak deze fijn.
    2. Fruit in een (braad)pan met dikke bodem met toevoeging van wat zout en een goede scheut olijfolie de gesneden ui langzaam gaar tot deze begint te kleuren. Voeg de knoflook, het gehakt en de ansjovis filets toe en bak het geheel met een spatel rul en gaar. Voeg de tomatenpuree toe en laat een aantal minuten mee bakken om te ontzuren, roer goed door. En dan de wijn erbij, laat de alcohol even verdampen.
    3. Nu kunnen de blokjes verse tomaat erbij evenals het blik met de hele gepelde tomaten. Roer door en laat op temperatuur komen.
    4. Voeg de runderfond toe en de takken met verse kruiden. Deze gaan er in zijn geheel in, de blaadjes “smelten” als het ware en de takken vis je er aan het einde weer uit. Laat nu lekker op een heel laag vuur sudderen en pruttelen tot je een stevige en dikke saus hebt. Vergeet niet ondertussen te roeren en waar nodig de smaak bij te stellen!
Keywords: Ragù, Italië, pasta
Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *